Voorbeeld projecten

Revius Lyceum Wijk bij Duurstede

243_N19

Dit lyceum is ontworpen door Thomas Rau (hyperlink) van het gelijkmatige architectenbureau en voorzien van het waterkluis-systeem. Het Waterkluis-systeem bestaat uit 34 douches die volledig automatisch gemonitord en gespoeld worden. De serieel aangelegde oogdouches in de vier scheikundelokalen worden conform de Arbowet wekelijks gespoeld. Het logboek is digitaal zichtbaar uit te lezen.
Rau is erg enthousiast over het systeem: “ Ik bouw voor het jaar 2070 en dan is de benadering van Waterkluis nog steeds actueel”. Scholen de nieuw gaan bouwen of renoveren en geïnteresseerd zijn het systeem doen er verstandig aan dit duidelijk te formuleren en in een zo vroeg mogelijk stadium voorafgaand aan het bouwproces kenbaar te maken. “Als architect word ik ook het liefst zo vroeg mogelijk bij het ontwerp betrokken, want dan kan ik het beste product leveren.”

Koveni Nieuwegein 


KoveniLogo_FB

Bij de korfbalvereniging Koveni onderhoudt de beheerder zelf het watersysteem. Het waterkluis-systeem bestaat uit 18 serieel aangelegde douches met een reeks van elektronische kleppen en een bestuurssysteem van Johnson Control. Desinfectie vindt plaats door middel van een warmtelint in het serieel aangelegd waterleidingssysteem.